На Благовещение: Цвете и благословия за дамите, работещи в Covid отделенията

16:20, 25 мар 21 25 2139 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На Благовещение - християнският празник на жената и майката, Софийската света митрополия почете дамите от първите редици в битката с Covid-19.

Цветя и икони получи нежната част от екипа на двете столични болници, които изнасят голяма част от битката с коронавируса на свой гръб – УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и ВМА. Дамите бяха благословени за добрината и всеотдайността в битката за човешките здраве и живот.

Свещенослужителите изразиха своята признателност и уважение към неуморните усилия, които вече една година медиците полагат в борбата с Covid-19.

Църквата и Негово Светейшество оценяват това, което правите. С грижа и любов ние ви подкрепяме във вашите дела”, каза ректорът на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“ архимандрит Пахомий в „Пирогов“ и пожела на всички сили и търпение.

„В днешния ден решихме да изкажем благодарността към цветята в нашия живот, каквито са жените. Да сте живи и здрави, обичани и оценявани. И ние, като ваши пациенти, да си пожелаем – винаги в услуга и на нас. Много разчитаме на вас! ”, зявиха свещенослужителите във ВМА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама