Заплашва ли ни дефицит на тоалетна хартия?

19:00, 27 мар 21 / Любопитно 25 1934 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В света може да възникне дефицит на тоалетна хартия заради недостига на съдове за доставка на суровини от Южна Америка, съобщи информационната агенция Блумбърг, цитирани от БГНЕС.

Както информира агенцията, бразилската компания Suzano Papel e Celulose, която е най-големият производител на дървесна маса – полуфабрикат за различни продукти, включително за тоалетна хартия, е предупредила, че „глобалният недостиг на морски контейнери може да доведе до затруднения с доставките на суровини”.

Ето защо хората се презапасяват с тоалетна хартия при пандемия

Компанията доставя около една трета от дървесната маса в света. За превоза на суровината използва бълкери - кораби, предназначени за превоз на насипни товари. През последните месеци в света има остър недостиг на контейнери и кораби за тяхното транспортиране заради увеличения обем на морския трафик. Според главния изпълнителен директор на бразилската компания Уолтър Шалк, кризата се задълбочава и има недостиг на кораби за насипни товари.

Сериозните смущения в търговията с целулоза "в крайна сметка могат да повлияят на предлагането на тоалетна хартия, ако производителите не разполагат с достатъчно запаси", твърдят от Блумбърг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама