„Киното е и ще продължава да бъде“: Киномания 2021 през април

20:05, 26 мар 21 / Култура 25 3741 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В името на публиката и в търсене на нестандартни обединяващи решения на фона на сложната епидемична обстановка, трите големи ежегодни филмови фестивала си подават ръка за партньорство. КИНОМАНИЯ, СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ и Мaster of Art ще организират кино празник за своите почитатели, наситен с изненади и събития.

Киномания ще се проведе в периода 8-22 април 2021 г. Официалното откриване ще е на 8 април в зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов. Фестивалът ще започне на 1 април с ретроспектива на  великия Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото, юбилейно издание на Фестивала на Френския филм на 9 април в кино Люмиер. Този фестивал ще представи специална секция, която ще отдаде почит на гения на европейското кино - Мишел Пиколи, съобщиха организаторите.

Като специален жест към кинолюбителите екипите на Киномания и фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art подаряват на зрителите една специална седмица, в която двата фестивала ще се провеждат едновременно. Така в периода от 15 до 22 април зрителите ще получат двойна доза кино удоволствие, като ще могат да гледат филми от програмата и на двата фестивала. А още между 12 и 28 февруари Master of Art ще зарадва публиката със специално онлайн издание в платформата за видео съдържание Neterra.TV+.

Вярваме, че киното е и ще продължава да бъде“, посочват организаторите. Киномания ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама