Топло и студено време се редуват през април

13:30, 31 мар 21 25 2162 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Топло и студено време се редуват през април. Средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса. Най-ниските температури през април ще са предимно между минус 3 и 2, а най-високите - между 23 и 28 градуса. Вероятност за отрицателни минимални температури има до края на второто десетдневие, съобщават от НИМХ.

В началото на април ще преобладава слънчево време, температурите ще се повишат. Към 3-5 април облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд, а температурите ще се понижат. През следващите дни, с пренос на въздушни маси от юг-югозапад, отново ще се затопли. Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

В края на първото и през първите дни от второто десетдневие температурите значително ще се понижат и до края на периода ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще се създаде валежна обстановка, на места със значителни количества. В Предбалкана и по високите полета на Западна България има вероятност дъждът да преминава в сняг.

През третото десетдневие температурите ще се повишат и вече ще са близки, на места и малко по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има около средата на периода и в края на месеца, когато температурите относително ще се понижават.

Валежите през април ще са около нормата.

В началото на месеца Слънцето изгрява в 7 ч. и 9 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 44 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 6 ч. и 23 мин. и залязва в 20 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 3 мин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама