Бойко Борисов и Христо Иванов задочно: за шкембетата в политиката

16:50, 30 мар 21 / Новият парламент 25 3646 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Пореден ден, поредна обиколка на премиера. Лидерът на ГЕРБ и водач на листите в Пловдив и 25 МИР София обикаля страната и показва направеното от правителството дни преди парламентарните избори.

Спортна зала, магистрала – Бойко Борисов бързо сменя декора и компанията, но репертоарът е добре познат. От всяко място министър-председателят се хвали с построеното и пита защо ако е било толкова лесно, другите преди него не са го направили.

Напоследък влиза в новинарския поток и с жестовете си към случайни и не чак толкова случайни хора. След като даде сакото си на общински съветник от ГЕРБ, а палтото на шефката на кабинета си, днес премиерът помогна на майка и дъщеря, аварирали на пътя за Плевен.

Най-запомнящата част от днешната му обиколка обаче бяха репликите му към неговите политически опоненти. 

За шкембетата в политиката

„Като гледам наш‘те опоненти с к‘ви шкембета са...Ха“, коментира с насмешка премиерът, докато разглеждаше спортната зала в Бяла. Премиерът е известен със спортната си натура, но е качил килограми през последните години, откакто е на власт.

Борисов посочи, че опонентите му говорят много глупости и разпространяват фалшиви новини срещу ГЕРБ. „Има мои политически опоненти, които се гласят да управляват с минмален процент, спечелен на изборите, но като си дадат програмата - другите да ги подкрепят. Кой ще си даде партията да подкрепя такива глупости, които предлагат. Кой ще им крепи кворума?“, попита премиерът.

Има едни страшни дебелаци, много по-дебели, отколкото искат да ме изкарат мен, които говорят от името на умните и красивите“, продължи по темата Борисов, вече на автомагистрала „Хемус“.

Мнoгo гoвoрят нaшитe oпoнeнти. Нo нe знaят ниe зaщo прaвим пътни възли и гoвoрят, чe тaкa ce ocкъпявa - aмa кaк бeз тях дa ce кaчвaт oт ceлaтa и грaдoвeтe и тe нa мaгиcтрaлaтa. A ниe прaвим зa вcички пътни възли, зa дa мoгaт дa пoлзвaт мaгиcтрaлaтa и дa пътувaт бързo зa рaбoтa. Нeкa излязaт и дa кaжaт кaквo ca нaпрaвили“, призoвa миниcтър-прeдceдaтeлят.

И за дебатите в кампанията

Макар да не назова конкретни имена, когато говореше за шкембетата на своите опоненти, в думите на премиера се разпознаха Христов Иванов и Иво Мирчев от „Демократична България“.

„Ние може да не сме най-стройните му опоненти, но сме най-острите, предполагаме че става дума за нас. Едва ли става дума за Каракачанов? Съгласни сме, че има какво да се желае…Г-н Борисов, ние някой ден ще отслабнем, но вие никога няма да посмеете да тръгнете пак сред хората като нас. Не смеете да излезете в тази кампания на един дебат, едно интервю да дадете, защото има въпроси, на които не смеете да отговорите“, заяви Иванов, който води листите на коалицията в Пловдив и в 25 МИР София.

Двамата с Мирчев използваха случая да попитат премиера, кога ще публикува ревизионните актове на „Лукойл“, за връзките му с Младен Михалев -Маджо и Румен Гоцев – Пашата. Активистите на „Демократична България“ призоваха Борисов да отговори на тези въпроси, а те от своя страна се зарекоха след кампанията да започнат да спортуват и да се погрижат за физическата си форма.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 18:31, 30 мар 21

Христов Иванов и Иво Мирчев освен че са празнодумци е вярно, че са и големи тумбаци!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама