Котките са „феминистки“

19:10, 31 мар 21 / Любопитно 25 2034 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вярно ли е, че котките обичат жените повече от мъжете? Зоолозите твърдят, че котките предпочитат да имат по-често стопани жени, отколкото мъже. Въпреки че котките имат сложни характери, жените винаги са намирали по-бързо общ език с тях.

Жените са по-емоционални в отношенията с домашните си любимци – не се колебаят да покажат своята любов, привързаност, чувства и интуитивно отгатват настроението на другия. По-склонни са да показват хуманно отношение към здравето на животните, да ги хранят по-добре и да подобряват пребиваването им в домовете си - котките усещат това, привлечени са от него и са по-склонни да контактуват със стопаните си.

Най-често мъжете, които хранят и почистват механично след домашните си любимци, „защото е необходимо“, не привличат котките като „сродна душа”. Такъв стопанин би бил само източник на храна за тях. Те ще потърсят комуникация с друг човек.

Жените проявяват нежност, а котките обичат да бъдат гушкани и да им се говори. Също така имат по-мелодичен глас. Звучат меко и не застрашават с тембъра си котешките уши.

Котките могат да разчитат израженията на лицата и жестовете ни. Изборът на домашен любимец винаги е индивидуален, така че не се изненадвайте, ако котката избере мъж за свой собственик.

Котката може да спи до човек, да оближе косата му, да спи по дрехите му. Тези същества харесват не само гласа и жестовете, но дори и миризмата на човека, когото са избрали за свой господар, пише БГНЕС.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама