Нападателят край Капитолия е привърженик на „Нация на исляма“

09:16, 03 апр 21 / Свят 25 2334 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Заподозреният, който се вряза с автомобила си и уби полицай край сградата на Капитолия, е идентифициран. Той е 25-годишният Ноа Грийн от Индиана и е бил последовател на афроамериканското движение „Нация на исляма“, пише NBC, позовавайки се на полицията.

Грийн е смятал, че правителството на Съединените щати го следи, като преди нападението е публикувал редица постове в социалните мрежи по темата.

Полицията е идентифицирала и убития при нападението на полицай – той е Уилям Еванс и е ветеран с 18-годишна служба в полицията, пише bTV.

Нападателят ударил с автомобила си двама униформени, след което се врязал в загражденията около Капитолия. След това Грийн напуснал колата, извадил нож и тръгнал към другите униформени, които го застреляли. Двама служители на реда бяха ранени, като единият издъхна малко по-късно.

Президентът на САЩ Джо Байдън е съкрушен от смъртта на полицая, съобщиха от Белия дом. Според изявлението президентът редовно е информиран за инцидента и започналото разследване. Байдън е наредил знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към паметта на убития полицай Уилям Еванс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама