„ВМРО не се продава“: Каракачанов отрече за коалиция с ДПС

21:21, 04 апр 21 / Новият парламент 25 1535 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Вариант, в който ВМРО и ДПС ще правят коалиция, няма. Защото ВМРО няма да се продава. Ще търсим коалиция с всички други български партии, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия след края на изборния ден.

Към момента екзит пол-овете дават на ВМРО седмо място и малко над 4-процентната бариера.

Христо Иванов: ДПС повече няма да определя царете в задкулисието

Каракачанов коментира и гласуването в Турция. „Кой позволи друга държава – съседна Турция, да решава изборите в България? Защото това е национално предателство. Процесът там е неконтролируем от ЦИК. Там агитация се води на турски език, декларациите на българските граждани са предварително попълнени“, посочи той.

Всички партии без ДПС трябва да намерят общ език, за да излезем от кризата, коментира от своя страна зам.-председателят на ВМРО Юлиан Ангелов. По данни на екзит пол на различните социологически агенции ВМРО ще бъде част от следващия парламент, като събира между 4% и 4,7% от гласовете у нас.

Екзит пол: ГЕРБ печели, но Слави Трифонов триумфира според „Галъп“

„ВМРО направи една много добра кампания, може би най-добрата от всички политически сили в България. Ще продължим да защитаваме българщината и ще отстояваме интересите на България, така, както сме го правили винаги. Нашата цел е да изпълняваме предизборните си обещания“, заяви той и добави, че се надява на по-добър резултат след окончателното преброяване на гласовете.

ВМРО призова всички партии в новия парламент с изключение на ДПС да намерят общ език и да се обединят около няколко приоритета, за да може страната да излезе от настоящата криза. „Българските политици трябва да бъдат отговорни, ако не го направят българите ще ги накажат“, каза той.

Екзит пол: ГЕРБ първи, следват ги БСП и „Има такъв народ“ сочат данните на „Тренд”

Попитан за възможни коалиции в новия парламент Ангелов заяви, че „все още не е имало никакви обаждания“ и подчерта, че властта не е самоцел за ВМРО. „Не ни плаши да сме в опозиция, нито в управление“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама