Борисов се опитва да оцелее на всяка цена

10:50, 05 апр 21 / Новият парламент 25 2456 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Обръщението на премиера късно снощи показва един отчаян човек, който е разбрал, че неговият край вече е дошъл и трябва да оцелее на всяка цена, заяви кандидатът за депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. 

Той бе категоричен, че от обединението ще поискат разрушаване на модела „Борисов“. Няма и да се коалират с ГЕРБ, БСП и ДПС в новия парламент. 

Борисов смирен: поиска консолидация с „милите опоненти“

Никакви безпринципни коалиции (...) Това, което обещахме преди изборите, това и ще изпълним. Няма да има онзи трик, който познаваме от 2014 година (...) Абсолютно нищо не се е променило в нашата позиция. Ние се борим срещу модела на управление между ГЕРБ и ДПС и няма никаква опция да бъдем коалиционен партньор или да си сътрудничим с ГЕРБ, ДПС или БСП“, подчерта Ивайло Мирчев в ефира на БНР. 

Ако не можем да реализираме конкретни 12 точки и да се обединят максимален брой партии около това, ще бъдем конструктивна опозиция на тези, които считат, че могат да съставят правителство в бъдещия парламент, поясни Мирчев. 

По думите му за вчерашния изборен ден от „Демократична България“ са регистрирали над 2200 сигнала за изборни нарушения, от които 1400 са дошли през мобилното приложение на „Ти броиш“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама