Кейт Уинслет ядосана на хомофобията в Холивуд

19:00, 05 апр 21 / Любопитно 25 2087 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кейт Уинслет даде интервю за The Sunday Times, в което се изказа срещу хомофобията в Холивуд, която все повече затруднява кариерата на гей актьорите. Британската актриса заклеймява хомофобията в американското кино.

„Не мога да ви кажа колко млади актьори познавам - някои са много известни, други тепърва започват, които са ужасени, че тяхната сексуалност може да бъде разкрита и че това ще им попречи да бъдат избрани за хетеросексуални роли“, обясни тя. „Известен актьор тъкмо намерил американски агент и той му казал: „Разбирам, че сте бисексуален. Няма да го разкриваме“.

Кейт Уинслет ще играе криптокралицата Ружа Игнатова

Познавам поне четирима актьори, които напълно крият своята сексуалност. Това е болезнено. Тъй като живеят в страх да не бъдат разкрити“, посочи актрисата, носителка на „Оскар“, пише БГНЕС.

Тя добави, че тази ситуация се среща по-често при мъжете. „Това е ужасно. Холивуд трябва да се откаже от това старомодно разбиране -„може ли да играе хетеро, защото очевидно е гей“. Трябва да е незаконно. Не можете да си представите колко широко разпространено е това“, коментира звездата.

Осъзнавайки, че сама е приела ролята на гей жена, тя обясни: „Можехме да проведем разговор за това как се чувствам да играя лесбийка и да поема нечия роля. Но ми писна да не бъда честна за истинското си мнение и знам, че ролята никога не е била предлагана на никой друг. Участвайки в тази роля, имах възможността да представя ЛГБТИ история на хората”.

Кейт Уинслет наистина се е снимала във филма „Амонит“ - който беше част от последната селекция на филмовия фестивал в Кан преди отмяната му. Това е биографичен филм за любовната връзка между палеонтолога Мери Анинг и съпругата на богат мъж Шарлот през 1840 г. Според актрисата промяната за новото поколение не може да дойде само ако други „като нея“ започнат да говорят по същия начин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама