Пропагандни комунистически филми поне два пъти седмично в Китай

19:40, 06 апр 21 / Свят 25 2769 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Китайските киносалони са задължени от тази седмица поне два пъти седмично да прожектират пропагандни филми в чест на стогодишнината от основаването на Китайската комунистическа партия, която ще бъде отбелязана през юли, предаде ДПА.

Прожекциите имат за цел да създадат празнична и топла атмосфера в навечерието на паметната дата, заявиха китайските власти.

Церемонията за наградите „Оскар“ няма да бъде излъчвана в Хонконг

През цялата година киносалоните във всички провинции, региони и градове на Китай ще прожектират филми, възпяващи „любовта към партията, страната и социализма“, се казва в изявление на китайския държавен орган, контролиращ филмовата индустрия, пише Нова телевизия.

Прожектираните филми трябва да възхваляват партията, родината, народа и героите на Китай, се изтъква в изявлението. Властите подчертаха, че членовете на комунистическата партия, функционерите и останалите зрителите ще трябва да се мобилизират, за да гарантират висока посещаемост на прожекциите. Предвиждат се рекламни кампании, намаления на цените на билетите за прожекциите и „други начини“ за гарантиране на посещаемостта.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Сульо 01:21, 07 апр 21

Ако са качествено направени- защо не? Не е важно филмът дали е пропаганден или не (щото всички филми са пропагандни , и тези уж "демократичните" също), адали въздейства, дали е направен по всички правила. Вижте "Триумф на волята" и Човек от народа. Пропагандни та дрънкат, ама изключително добре направени.Евтината "демократична" пропаганда никога няма да направи таквиа филми щото трябва както пари, така и майсторлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама