Йончева: Борисов е като ранено политическо животно, но може и да се изправи

14:13, 07 апр 21 / Политика 25 2940 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бойко Борисов най-вероятно няма да може да направи правителство. Той в момента е като голямо ранено политическо животно, но може и да се изправи. Не трябва да му се позволява. Една от първите задачи на следващото правителство е да разкрие тежките корупционни схеми, заяви евродепутатът Елена Йончева в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев по TV1 и TV+.

Според нея Бойко Борисов ще дебне следващите управляващи за грешки и, като много добър манипулатор, ще се възползва от тях. „Не може да се очаква той да понесе политическа отговорност, защото е едноличен собственик на ГЕРБ. Но трябва да понесе такава публична отговорност, че да не може повече да участва във властта“, коментира Йончева.

Борисов: Слави да поеме отговорност или да свикаме Велико народно събрание

По думите й Борисов се притеснява от служебно правителство, както се е притеснявал и през есента на 2020 г. „Неслучайно говори сега за програмен, експертен кабинет, зад който да се скрие, защото такава е била договорката още преди изборите. Слави разби сметките на статуквото, в които условие за участието на Корнелия Нинова беше Румен Радев да не е кандидат за президент на БСП“, посочи евродепутатът.

Не вярвам Слави да е нов проект на задкулисието“, каза Елена Йончева и допълни: „Слави направи нещо страхотно до тук, надявам се да продължи. Той има нещо, което е изключително важно в политиката – характер, както и чувство за чест и достойнство“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама