Борисов и Нинова се обиждат на „срутище“

13:54, 08 апр 21 / Политика 25 2482 Шрифт:
Василена Йорданова

ГЕРБ или БСП е в по-тежко състояние след изборите? Този спор водят дистанционно лидерите на двете политически формации. Бойко Борисов и Корнелия Нинова се „надцакват“ в социалните мрежи с това коя партия е понесла по-големи поражения след вота в неделя.

Истината е, че големите партии останаха с горчив вкус в устата. ГЕРБ печели изборите, но отбеляза най-ниския си резултат и на практика губи властта. За БСП вотът също донесе най-ниският резултат от години и за първи път левицата изпадна до трета политическа сила.

При 100% обработени протоколи: Шест партии в новия парламент

Въпреки „успехите“, лидерите на ГЕРБ и БСП все още намират сили и енергия да се нападат един друг. Словесните престрелки между Нинова и Борисов са нещо обичайно - двамата дори стигнаха до съдебната зала, където двамата взаимно се съдеха за нанесени обиди.

Днес размяната на любезности продължава, като този път въпросът е, чия партия е „по-голямо срутище“ след изборите.

 „Нас ни наричаха срутище, но срутището са те. Такова срутване като на БСП не съм виждал десетилетия наред. За това призивът ми е - не обиждайте избирателите на която и да е партия. Нали знаете - не викай дявола.“, коментира Борисов, докато инспектираше укрепителните работи по пътя за Рилския манастир, който беше затворен заради свлачища.

„Борисов, гледай си партията и си отговори защо не можеш да управляваш повече“, отговори му лидерът на социалистите през социалните мрежи. „Ние сме падали и на по-малко депутати и сме се изправяли. И сега ще се изправим. Но на него такова срутване на ГЕРБ му е за пръв път“, заяви Нинова.

Според нея мъдрият ход в момента е партиите да не позволят на Борисов и ГЕРБ да се изправят и да се върнат на власт, докато те самите са загледани в себе си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама