Ути Бъчваров и Милко Калайджиев предизвикаха задръстване в Свиленград

13:38, 09 апр 21 25 3487 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Под звуците на десетки бибиткащи клаксони, Ути Бъчваров и Милко Калайджиев бяха забелязани до величествения мост на река Марица. Срещата се случи на фона на пеещите „пиленца на батко“, чуващи се от колата на Милко, спряна по средата на пътя. Оказа се, че двамата стари приятели са се срещнали абсолютно случайно. Ути, заедно със своя екип, е на кулинарно пътешествие в Свиленград и района, за да открива кулинарни съкровища в местните села, разказани му от неговите любими приятелки - бабите. И докато снимал на Стария мост, естествено...  се е появил Милко Калайджиев, който, както добре знаем, „знае всичко“. Никой от шофьорите, натискали клаксоните, не се е разсърдил на кратката и усмихната среща, а просто са поздравявали двамата герои.  

Самият Ути разкри на екипа Topnovini.bg, че е в района като част от голямо кулинарно турне из България, за да събира интересни, автентични и уникални местни рецепти. Той се е насладил на разходка по прословутия мост, построен преди 5 века от български майстори и работници, които използвали хоросан, направен с яйца, събирани от населението на цяла Тракия. Водещият се похвали, че освен това е намерил и две невероятни съкровища от село Момково, разкрити му от баба Деля - известна майсторка на вкуснотии със сусам. Зрителите на „Бързо, лесно, вкусно“ и  последователите на Ути и предаването му в социалните мрежи, съвсем скоро ще могат да видят традиционни свиленградски кулинарни изкушения, като царска къдрава баница и пита за прощъпулник.  

Цялото приключение, разбира се, е завършило с чаша вино от невероятните изби в района. Традицията да се посрещат гости в Свиленград е всеизвестна още от времето на траките.

Екипът на Ути Бъчваров рано днес се е отправил към следващата си дестинация, отивайки до другия край на България, за да покаже най-красивото дунавско село – Остров, близо до Оряхово, където ще готви с местните баби прочутата рибена саламура и ще разкрие специална рецепта за пълнен див шаран. 

Български ликьор стана хит сред пингвините в Антарктида

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама