Отиваме към правителство с „Има такъв народ“, подкрепено от всички

10:30, 11 апр 21 / Новият парламент 25 2009 Шрифт:
Ирина Иванова

Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия парламент, излъчено от втория мандат, т.е. на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Това прогнозира математикът и шеф на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов в ефира на БНТ. 

Quote Icon Отиваме към Великобритания, където няма опозиция, правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства, смята той. 

Според него е безумие да има избори през лятото, защото никой няма да гласува. „Само Господ знае какво ще стане при предсрочни избори, но е меко казано безотговорно да се отива на нови избори. На нас ни трябва стабилно управление, подчерта математикът. 

По думите му външнополитическата ситуация в момента е изключително сложна, доларът е пред рухване, много сложно е и в Русия, а освен това, даваме голям брой жертви на пандемията от коронавирус. Назрява война и ние трябва да дадем пример и да бъдем лоялни партньори. В момента спасяваме и себе си, и света, обясни проф. Константинов.

Изборите и машинния вот

Според него работата сега е била 4 пъти повече, отколкото на предишните избори. 

А относно отмяната на машинния вот във Велико Търново, той отбеляза, че той е показателен за това защо в Европа не гласуват по този начин. По думите му само в Брюксел и селата покрай него гласуват с машини.

ЦИК отмени машинното гласуване във Велико Търново поради това, че имаше софтуерен проблем, който разместваше преференциите, тоест променяше изборния резултат и ако там нямаше хартия, вотът щеше да бъде касиран, категоричен е проф. Константинов.

ЦИК обявява окончателното разпределение на депутатските мандати

По думите му 27% от секциите, където е имало машини, са гласували с тях. Той отбеляза, че преди 2 години, на европейските избори, отново точно 27% пак са гласували с машини.

Константинов посочи, че вотът в чужбина е донесъл 4 мандата - 3 за партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и 1 за „Демократична България“ с лидер Христо Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама