Разхлабват част от мерките в страната

08:17, 12 апр 21 25 1976 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Разхлабват част от мерките в страната от днес. Заведенията и ресторантите ще могат да посрещат клиентите си и в закритите части, но при капацитет от 50% и с работно време до 23.00 ч.

Врати отварят и големите магазини тип хипермаркети, но с ограничения в броя на клиентите, както и при строго спазване на епидемичните мерки. В търговските, административните и други сгради обаче трябва да се създаде организация, като не се допуска повече от 1 човек на 8 квадратни метра.

Дейността си възобновяват и културните и развлекателни мероприятия на 30% - в това число влизат театрите, кината, цирковите представления, библиотеките, музеите и т.н.

В четвъртък работа започват моловете, игралните зали и казината, а от 29 април - нощните барове и дискотеките.

Учениците от първи до четвърти клас в цялата страна се връщат към присъствено обучение. От днес започва изпълнението на графика за смени, през две седмици, на присъствено обучение на учениците от 5-и до 12-и клас.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама