БСП първа избра ръководството на групата си в парламента

17:16, 13 апр 21 / Новият парламент 25 3554 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

БСП избра ръководството на парламентарната си група без още реално да е сформирана такава. Социалистите избързаха да посочат шестима зам.-председатели и двама секретари, като е видимо, че това са хора близки до лидера на партията. На 15 април депутатите ще положат клетва и едва тогава официално ще се сформират парламентарните групи, ще бъде избрано и ръководство на 45-ото Народно събрание. 

Корнелия Нинова ще бъде отново председател на парламентарната група на „БСП за България“, а за зам.-председател на парламента ще бъде предложен Кристиан Вигенин. 

Първото заседание на парламента ще е в старата сграда

БСП ще има 43-ма депутати. Зам.-председател по организацията и дейността на парламентарната група ще бъде Георги Свиленски, зам.-председател по законодателната дейност - Крум Зарков,  зам.-председател по парламентарен контрол - Атанас Зафиров, зам.-председател по взаимодействие с другите парламентарни групи, синдикати, работодатели и граждански структури - Христо Проданов,  зам.-председател по международната дейност - Кристиан Вигенин, зам.-председател по местна власт и самоуправление - Иван Иванов, секретар по финансовата дейност - Ирена Анастасова, парламентарен секретар - Филип Попов. Това реши днес общото събрание на групата след проведено съвместно заседание с Политическия съвет и Изпълнителното бюро на Националния съвет, съобщиха от БСП.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама