Путин получи и втора доза от руска ваксина срещу Covid-19

14:53, 14 апр 21 / Свят 25 2980 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът на Русия Владимир Путин получи втора доза от руска ваксина срещу Covid-19, предадоха световните агенции.

„Искам да ви информирам, че сега, точно преди да вляза в тази зала, аз получих втора доза от ваксината и съм сигурен, че всичко ще е наред“, каза днес Путин на влизане за видеоконферентна среща с географска организация. Той призова руснаците да последват неговия пример.

68-годишният руски президент получи първата доза на 23 март, отказвайки да каже коя от трите руски ваксини – „Спутник V”, „EpiVacCorona” или „CoviVac”, му е била приложена.

Този „Спутник“ не е онзи „Спутник“: Какви ваксини продаде Русия на Словакия

В края на март той призова руснаците да се ваксинират срещу коронавируса, заявявайки, че страната ще може да прекрати всички мерки за ограничаване на разпространението на вируса, когато около 70% от възрастните вече са ваксинирани. Той прогнозира, че това ще се случи до края на лятото.

Досега здравните власти на Русия са съобщили за над 4,6 милиона случая на заразяване с коронавирус и 104 000 смъртни случая, обобщава БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама