Манолова: България се изправи и показа вратата на мутрите

11:30, 15 апр 21 / Новият парламент 25 3355 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Заставам пред вас по волята на хиляди български граждани да потвърдя една от целите, с които хората от площадите ни изпратиха тук- мутрите вън! Първата стъпка към тази цел е изваждането на мутрите от управлението на страната. Това се отнася не само за главните мутри, а и за тези, които дълго време ги обслужваха и се облагодетелстваха от това – с тях коалиция не може да има. Това обяви от трибуната председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова.

Не си въобразявайте, че ще задушите новото управление в токсична прегръдка, че ще бъдете освободени от носенето на отговорност“, обърна се тя към вече управлявалите. „Когато говорим за ново управление имаме предвид не само нов парламент, а и ново правителство, нов главен прокурор и нови регулатори“, подчерта Мая Манолова.

Манолова готви комисия за ревизия на кабинета „Борисов“

От „Изправи се! Мутри вън“ ще настояват за пълна ревизия на „корумпираното управление“ за това внасят проекторешение за Комисия по ревизията. „Ще покажем всички мръсни тайни и злоупотреби на властта и ще ги дадем на правосъдието, защото така изисква справедливостта“, обяви Манолова.

Ще променим правилата така че повече мутренско управление да не бъде възможно. Дължим го на избирателите и бъдещите поколения. Ще изменим правилата за избори веднага, за да сме готови за предсрочен вот“, посочи тя. Като нужни промени Манолова изброи машинно гласуване; дистанционно гласуване за българите в чужбина и избирателен район чужбина; изчистване на избирателните списъци, смяна на съставите на избирателните комисии и промени в СЕМ и БНТ.

Парламентарната група ще предложи цялостна концепция за борба с корупцията; мерки за незабавна подкрепа за най-уязвимите групи и повишаване на доходите и пенсиите; промени в Закона за личната помош, за колекторите и за частния фалит; нов ваксинационен план.

На държавната администрация трябва да се каже, че лов на вещици няма да има. Почтените професионалисти могат да се развиват, партийните калинки си ги вземете със вас“, коментира Мая Манолова.

България вече е друга. Независимо дали ще има ново правителство или служебно и нови избори ние сме готови. България се изправи и показа вратата на мутрите. Промяната е необходима, защото е в душите на хората“, подчерта тя, като не пропусна да спомене, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е в парламента. „Къде ви е лидерът? Защо се крие?“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:33, 15 апр 21

Точно така
Браво

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама