Задължиха Борисов да отиде в парламента другата седмица

16:30, 16 апр 21 / Политика 25 2517 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Депутатите задължиха премиера в оставка Бойко Борисов да се яви на 21 април в парламента, за да представи Националния план за развитие и устойчивост на България. Решението беше взето след разпалена дискусия и прегласуване по искане на ГЕРБ.

По плана България може да получи над 12 млрд. лева, но трябва да договори проектите до 2023 г. Той трябва да бъде предаден в ЕК до 30 април, за да може изплащането на средствата и достигането им до местната икономика да започне възможно най-бързо.

„Злобно отмъщение“: ГЕРБ оставя на следващия кабинет плана за възстановяване

Борисов трябваше да отиде при депутатите днес, но случайно или не си пусна отпуска. „Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде за пореден път“, каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на дебатите.

Изказването му беше посрещнато с голямо недоволство от ГЕРБ-СДС, чиито депутати тропаха по банките. „Преди да се разтропате ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас - това са негови думи, така че си го изслушайте, а след това тропайте. Тома Биков: „Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото“, каза Тошко Йорданов, цитиран от БГНЕС.

Бойко Борисов си взе отпуск и няма да ходи в парламента

„Има такъв народ“ написаха лъжа в програмата си и тази лъжа ще бъде наказана“, отвърна от своя страна Тома Биков, цитирайки въвеждането на мажоритарен вот. „Ако ще си четем кой какво е писал и говорил, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута сте написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер. Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това беше само преди една година и ние не сме го забравили“, каза още Биков.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:19, 16 апр 21

Мафиотчето ни, което се пише евроатлантик, не отиде в Европарламента, та сега ли ще дойде. Този умира от злоба, че няма да продължава да краде пари. Сега вече ще вдигне кръвното!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама