„Демократична България“ ще работи за траен парламент

09:40, 17 апр 21 / Политика 25 2360 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Парламентарната група на „Демократична България“ е взела решение да работи за траен парламент, а не за нови предсрочни избори. Това съобщи председателят на групата Христо Иванов в предаването „Панорама“. 

„Нашето твърдо мнение е, че трябва да работим така, че парламентът да е траен, за да търсим дългосрочни решения на съдбовните въпроси и ще преодолеем различията, за да ги решим. Имаме капацитета, куража и екипа, пък докъдето стигнем“, каза той, цитиран от БГНЕС.

„Демократична България“ с конституционни промени за отстраняване на Гешев

Иванов подчерта, че основна цел на политическата формация е осигуряването на законност.

Според него дали проектът на „Демократична България“ за промени в Конституцията ще събере необходимите 60 подписа от народни представители, за да бъде внесен за разглеждане по същество, ще бъде най-важната демаркационна линия на този парламент и от нея ще се определи дали този парламент има шанс да живее дълго или не.

Христо Иванов заяви, че е готов да се изправи пред избирателите, ако в сегашното Народно събрание не намери съмишленици за намерението си главният прокурор да бъде поставен под контрол.

Той каза, че няма да се търси съгласие с „Има такъв народ“ по въпроси, по които двете партии имат непримирими различия, например за мажоритарния вот и за партийна субсидия от 1 лв. на глас.

„Има такъв народ“ не са се отказали от мажоритарния вот

По темата за решението т.нар. „комисия по ревизията“, оглавена от Мая Манолова, да извършва проверка за свършеното от правителствата в последните 10 години, Христо Иванов предупреди, че така се рискува тази комисия да „се задръсти“ от твърде много проверки и на практика да не свърши работа. Той посочи, че „Демократична България” подкрепи създаването на комисията, за да се даде шанс да се свърши работа, но предупреди за опасността тя „да се задръсти и срути под тежестта на всичко това, което ѝ бе възложено“.

Депутатите ще проверяват управлението на държавата през последните 10 години

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама