Възстановяват щаба, докато се избере друг

10:40, 18 апр 21 / Политика 25 2360 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди Националният оперативен щаб за борба с коронавируса да бъд възстановен, докато се избере друг. Запитан обаче дали има издадено такова решение, премиерът в оставка посочи: „Чисто юридически ние нямаме право да подписваме“.

Борисов предложи щабът да продължи да функционира, като начело застане новозибаният председател на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“. 

НОЩ прекратява работата си

„Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Само с едно гласуване могат да продължат работата му и д-р Симидчиев да дава указания“, заяви той по време на извънреден брифинг. 

Той отговори и на журналистически въпрос защо не е помогнал със състав на Щаба с думите: „На мен четири години кой ми помогна от всичките тези и ми казваше?“.

СБЛЪСЪК: Логично или безотговорно е разпускането на Щаба?

Здравният министър в оставка посочи, че щабът е съвещателен орган и е съвсем логично при сформирането на ново мнозинство, той да бъде разформиран. По думите му всички коментари на новото мнозинство в парламента показват, че те не познават законодателството. Да си сложат свой щаб, щом правят коментари, че хирург е начело на сегашния“, коментира проф. Костадин Ангелов.

Той заяви, че здравните власти имат самочувствието, че са се справили и с трите вълни на пандемията.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама