В парламента не е страшно: „Изправи се! Мутри вън“ дават кураж на Борисов

16:23, 18 апр 21 / Политика 25 2453 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В парламента не е страшно, той не е трибунал. Сградата на съда е на друго място и тук присъди не раздаваме. С тези думи Мая Манолова и Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън“ окуражиха премиера в оставка да дойде в парламента, след като Борисо днес заяви, че в Народното събдание му готвят народен съд. 

Борисов: Викат ме в парламента, за да направят народен съд

Манолова обяви, че никой няма намерение да прилага средства за принудително довеждане и призова Борисов да се държи достойно и да спазва Конституцията, в която се е клел.

Ако има голям уплах, че ще сте разпитван или ще Ви се случи нещо лошо, или НСО вече не ви пази, ние ще Ви пазим да влезете безпрепятствено в парламента, посочи от своя страна Бабикян и добави. Нищо, че сте в оставка, когато ви е удобно и не сте в оставка, когато ви е удобно. Изправете се пред народа и неговите избраници! 

Бойко Борисов смята, че викането му в парламента е посегателство на достойнството му, което и Фердинанд не си е позволявал, коментира по-рано Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън“. Тя допълни, че Борисов не зачита парламента и мисли, че „там работят хора, с които само може да си послужи. Белег за това беше отношението му към предишната председателка Цвета Караянчева“.

Сспоред нея Борисов не е в състояние да представи Плана за възстановяване пред Народното събрание. „Той иска пари от Европа, без да може членоразделно да обясни основите на плана, на мерките, това е потресаващо и трябва да ни занимава“, заяви тя в ефира на БНР.

Дончева посочи още, че е разумно да се излъчи кабинет, който да управлява до Нова година. По този начин ще се осигури плавно превземане на властовите позиции на ГЕРБ и да не се проведе кампания за президентските избори в условия на служебен кабинет. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама