„Има такъв народ“ все още не разкрива плановете си за правителство

10:31, 19 апр 21 / Политика 25 2931 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Към вас са очакванията на българските граждани. Така президентът Румен Радев се обърна към ръководството на „Има такъв народ“ в началото на консултациите с парламентарно представените партии в 45-ото Народно събрание преди връчването на мандатите за съставяне на правителство.

Държавният глава е категоричен, че кабинет трябва да бъде сформиран възможно най-скоро. „С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия в цялостния политически дневен ред на страната. Предизвикателствата пред страната ни са много – пандемия, икономическа и социална криза, внасяне в срок на ефективен план за възстановяване и устойчивост“, коментира той.

Радев увери ГЕРБ, че не бърза със служебен кабинет

От партията на Слави Трифонов обаче продължават да следват линията си на медийно мълчание. Докато представителите на пресата бяха в кабинета на „Дондуков“ 2, Тошко Йорданов коментира единствено, че „Има такъв народ“ ще спазва законите и ще обсъди конструктивно с Радев какво смята да прави в така създалата се ситуация. Срещата им продължи при закрити врати.

Трифонов: Мажоритарна система ще има, всичко по реда си

До този момент от партията са заявили намерение за промени в Изборния кодекс. В тях обаче не се предвижда въвеждане на мажоритарно гласуване и това веднага бе изтълкувано от опонентите на „Има такъв народ“ като отстъпление от референдума. След това от ГЕРБ обявиха, че ще внесат предложение за мажоритарен вот, което накара Слави Трифонов да напише пост във Facebook, че партията му не се е отказала от него, но изчаква да има „един сигурен, спокоен и уверен парламент“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама