Големите кавички

14:00, 20 апр 21 / Големите кавички 25 4561 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (12 - 16 април)

ГЕРБ включва в кабинета си две лица от обкръжението на Слави Трифонов в миналото – музиканта Калин Вельов и писателя и сценарист Любен Дилов-син. Двамата са от пресните попълнения в партията на Борисов и поставянето на министерски постове в проектокабинета на първата политическа сила със сигурност не е случайно хрумване.

„Можем да се подкрепяме – аз куцам с десния крак, Слави с левия, но не сега“, коментира днес Бойко Борисов. Репликата му е в отговор на думите Любен Дилов, че най-силни политически фигури в момента леко куцат.

С шеги, закачки и комплименти обсипа премиерът двамата си проектоминистри днес и тактично намекна да си ползват връзките и контактите с екипа на Трифонов.

„Всички помнят Калин Вельов – най-добрия барабанист…Все са ти останали някакви приятели там. Просто им се обади и ги питай защо сте против мен. Лошо ли свиря? Хайде да се надсвирваме? Защото явно ще се надсвирваме и надпяваме“, обърна се той към кандидат министъра на културата.

Добрите думи обаче не спират дотук. „Искам да те видя по плочки на барабаните. Виждаш какво е момчето от Правната комисия. Я, малко се разголете и вие. Това явно е новата политика, отговорната политика. Да покажем, че и ние сме модерни, имаме такива тигри в ГЕРБ“, продължи Борисов да хвали Вельов.

„Аз се надявам, че тези сценаристи, които сега така яростно използват такива обидни епитети, трябва да ти кажат защо не те харесват. Лоши сценарии ли си писал? Фирмата „Седем – осми“ развиваше ли се по твое време? И въобще защо ще са против. Като писател и културтрегер малко могат да излязат и да те надговорят. Туризмът е пропаганда – наш‘то е по-добро от всичко останало“. По този начин Борисов представи кандидатурата на Любен Дилов за министър на туризма.

В края на живото си включване Борисов отправи добри думи и по адрес на Слави Трифонов. „Сега го разбирам Слави, но не го прави по-слаб, защото е доказал, че 30 години е номер едно. Не е кусур, даже геройство - когато имаш болка да си вършиш работа“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама