Русия обяви двама наши дипломати за персона нон грата

13:34, 20 апр 21 / Политика 25 2790 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин бе поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация, където бе уведомен, че двама дипломати от българското посолство са обявени за персона нон грата.

Шпионската афера: И двама руски дипломати са замесени

Причината за това са действията на МВнР на България, което на 22 март 2021 г. обяви двама дипломати от руското посолство в София за персона нон грата за действия, несъвместими с Виенската конвенция. На днешната среща не бяха изтъкнати други причини за действията на руските власти, съобщиха от ведомството.

Припомняме, че в края на март МВнР изгони двама руски дипломати след сигнал на ДАНС за образувани досъдебни производства срещу тях за шпионаж. А броени дни преди това шестима души бяха задържани и обвинени в шпионаж в полза на Москва. Единият от тях бе пуснат на свобода под парична гаранция, след като даде показания и направи самопризнания за дейността на групата. Останалите петима съдът остави за постоянно в ареста.

Посланик Митрофанова: Прекратете шоуто с руските шпиони

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама