Най-тъжният рожден ден: Кралица Елизабет на 95 г.

16:00, 21 апр 21 / Свят 25 3242 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Британската кралица навършва днес 95 години. За Елизабет Втора обаче това ще е най-тъжният рожден за последните седем десетилетия. Тя е в траур след като на 9 април почина съпругът ѝ принц Филип.

Освен това вече втора година заради пандемията официалното отбелязване на празника е отменено. Очаква се първият ѝ публичен ангажимент след траура, извън двореца, да бъде участието ѝ в откриването на парламентарната сесия на 11 май. Заедно с нея ще бъде и принц Чарлз, пише Нова телевизия.

Великобритания се сбогува с принц Филип

Елизабет няма да прекарва дните на траур и мъка, които все още я очакват, изцяло сама, тъй като нейните роднини са се организирали така, че тя винаги да бъде придружавана. Затова британското кралско семейство е планирало списък на смените на компаньоните на кралицата, съобщава „Дейли Мирър“. Под надзора на принцеса Ан - дъщерята на кралицата, списъкът включва херцогинята на Корнуол Камила, херцогинята на Кеймбридж Кейт, както и София - графинята на Уесекс, които ще се редуват да посещават кралицата в замъка Уиндзор и да я придружават да разхожда кучетата, спазвайки необходимата социална дистанция.

Кучетата на кралица Елизабет Втора са другата опора, която тя има в тези тъжни моменти. През последните години тя изгуби любимите си коргита - неизменните ѝ любимци, но наскоро си взе две нови кучета от тази порода, за да направят изолацията в замъка Уиндзор по-поносима за нея, пише БГНЕС.

„По случай 95-ия си рожден ден получих много съобщения с добри пожелания, които високо ценя. Като семейство сме в период на огромна тъга, но ни донесе утеха да видим и да чуем толкова много добри думи за съпруга ми – както от хора от Великобритания и британската общност, така и от целия свят“, написа кралицата в знак на благодарност към всички хора, които изразиха подкрепата си през последните дни. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама