Как Митов ще се справи с чекмеджетата - той е кукла на конци на Борисов

08:30, 21 апр 21 / Политика 25 2430 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бихме подкрепили кабинет с мандат на „Има такъв народ“ дори да няма наши министри, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред bTV. „Избирателят е възложил надеждите си за промяна на „Има такъв народ“ и тяхна е отговорността на съставяне на правителство“, смята той.

„Ние сме готови, ако ни бъде поискана подкрепа, да водим много сериозни преговори за това. Управление трябва да бъде излъчено и ние трябва да направим усилие за това, но въпросът е не какво да е управление, а на промяната. Предварителни условия няма да поставяме. Имаме ясна програма, която искаме да се реализира и от която ще се ръководим. За разговор за министри не е време, не сме обсъдили концепцията“, коментира Иванов. 

„Предложение за разговори от ГЕРБ не сме получили. Очевидно си говорим през медиите. От самото ни създаване заявихме, че ще се борим срещу модела „Борисов“. Няма как да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ“, каза Иванов.

Депутатите очакват Бойко Борисов и Кирил Ананиев в Народното събрание

Според него Бойко Борисов иска да се оттегли и „да стане Доган“, а Даниел Митов, към когото изпитва симпатии и познава, му служи за фасада.

„Как смята Даниел Митов да се справи с чекмеджетата, с шкафчетата? Как смята да се справи с разследванията за корупция по високите етажи, с Борисов? Не очаквам да се справи", заяви съпредседателят на „Демократична България“. Според него Митов е кукла на конци на Борисов и няма как да се справи с корупцията. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама