От ДПС поискали от Нинова да оттегли мораториума?

10:58, 22 апр 21 / Политика 25 2744 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви от трибуната на Народното събрание, че зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев поискал от нея да оттегли предложението за мораториум върху правителствените сделки. Той направил това пред ръководството на БСП.

„Оттегли това предложение за мораториума - другата седмица ще те подкрепим, че има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове“, заяви Нинова. От думите ѝ стана ясно, че му е отвърнала: „Кой си ти да ми казваш какво ще правя“.

Депутатите решават за мораториум върху сделките на Министерския съвет

От своя страна, Йордан Цонев бе категоричен, че не е произнасял такива думи. Той обясни, че е казал, че решението, написано в такъв вид от БСП, би затруднило служебен кабинет, съобщи „Дневник“.

Припомняме, че още миналата седмица левицата настоя за мораториум върху правителствените сделки, но не получи одобрението на останалите партии в Народното събрание. Стигна се и до обвинения от страна Корнелия Нинова, след като стана ясно, че  зам.-министри и членове на политическия кабинет на финансовия министър в оставка спешно се преназначават на други длъжности в енергетиката, за да не бъдат уволнени от новите управляващи.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама