Слънчево с температури до 21 градуса

07:00, 25 апр 21 25 2218 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В повечето райони ще е предимно слънчево. По-значителна ще се задържи облачността над Югоизточна България, но привечер и там ще намалее. Ще духа слаб до умерен, предимно източен вятър. Сутринта ще е хладно, с минимални температури между 3 и 8 градуса. Ще се затопли и максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. До вечерта ще намалее, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Над масивите от Югоизточна България облачността ще са задържи значителна, но по-късно и там ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 4°.

Следващата седмица ще започне с предимно слънчево време, ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Във вторник облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в северозападната половина от страната, ще превали дъжд. Минималните температури ще са по-високи, дневните - слабо ще се понижат. В сряда на места, главно в Северна България, ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от югозапад и с него температурите ще се повишават, предаде НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама