Тече задкулисие между Радев, Трифонов и подопечните им партии

12:35, 25 апр 21 / Политика 25 3003 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Докато продължават да текат с пълна сила задкулисните преговори за кабинет между Радев, Трифонов и подопечните им партии в парламента, ние не спираме да работим и да управляваме успешно пандемията. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който за трети ден събра част от актива на ГЕРБ в своя хол. Този път на работната среща присъстваха трима министри в оставка - Костадин Ангелов, Красен Кралев, Красимир Вълчев и кандидата за премиер Даниел Митов. Тя беше излъчена „на живо“ във Facebookа му. 

Радев разкритикува Борисов за шпионските скандали, а той анонсира „ново развитие“

„Вчера президентът Радев, садейки поредното дърво, каза правителството да работи. Добре, ние се надявахме по-бързо да ни остържат - те искат да работим. Не може да схванем сега каква им е играта. Той казва работете и носете отговорност, докато аз се мотая и тече задкулисието. Никой не знае кой с кого преговаря и за това е това време“, каза министър-председателят в оставка. 

Той коментира и наложения мораториум върху решенията на изпълнителната власт, като го определи като противоконституционен. По думите му той е наложен и приет от малките и подопечни партии на президента Румен Радев и пречи не само на Министерския съвет, но и на цялата администрация. 

Борисов отново обвини държавния глава, че е запазил мълчание по международните политически теми, като шпионския скандал и Чехия. Думите му бяха подкрепени и от кандидат премиера Даниел Митов. 

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев коментира темата за шпионския скандал и обвини изпълнителната власт че не е успяла да опази класифицираната информация. Той отбеляза, че е поискал обяснения от няколко институции и служби за това как се е стигнало да такъв пробив, но все още не е получил отговор от всички. Премиерът пък анонсира, че скоро ще извести за „ново развитие“ по темата. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама