Слънчев и топъл понеделник

07:00, 26 апр 21 25 2273 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Времето ще е предимно слънчево. След обяд над западните и планинските райони ще има значителни увеличения на облачността. На отделни места в планините ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър. Ще се затопли още и максималните температури ще са между 18° и 23°. 

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове по южното крайбрежие видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са между 13° и 19°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен северозападен, след обяд югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра около 4°.

През нощта срещу вторник отново ще се заоблачи. На места, главно в северозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен. Минималните температури ще са по-високи, дневните в Северна България слабо ще се понижат, на юг, където облачността ще бъде предимно средна и висока, ще са почти без промяна. В средата на седмицата на места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове са възможни и гръмотевици. Максималните ще бъдат между 22° и 27°, съобщава НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама