Мария Бакалова не грабна „Оскар“, но получи похвали от Брад Пит

08:18, 26 апр 21 / Култура 25 4057 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Актрисата Мария Бакалова се размина на косъм с най-престижното кино отличие – наградата „Оскар“. Тя беше номинирана за поддържаща роля за участието ѝ в лентата „Борат 2“ на Саша Барън Коен, където се превъплъти в ролята на Тутар Сагдиев – дъщерята на Борат. В нейната категория наградата отиде при Юн Йо-Джонг за „Минари“. Така тя стана първата корейка със златна статуетка.

„Оскар“-ът в категорията беше връчен от Брад Пит. От сцената той сравни Мария Бакалова с Мерилин Монро. „Това момиче напомня на Мерилин Монро. Някой ден ще бъде голяма звезда. Добре дошла, Мария“, каза Пит, цитиран от bTV.

Мария Бакалова с две номинации за филмовите награди на MTV

На церемонията по раздаването на наградите в Лос Анджелис Бакалова изглежда беше измислила най-лесния начин да се спазва двуметрова социална дистанция като облече рокля с широчина шест метра, посочи ВВС. Роклята на „Луи Вюитон“, която носеше младата актриса, е направена от 100 метра тюл - лек мрежест материал, съчетан с дълбоко V-образно деколте, украсено с диамантена огърлица. Номинираната за най-добра актриса в поддържаща роля изглеждаше невероятно, докато ходеше по червения килим и честно казано всички се радвахме, че Бакалова най-накрая получи шанса да покаже по-бляскавата си страна, отбелязва ВВС.

Големите победители

Филмът „Земя на номади“ е големият победител на тазгодишната церемония по раздаването на наградите на американската филмова академия. Той беше обявен за най-добър филм, режисьорът му Клоуи Чжао също получи „Оскар”, както и Франсис Макдорманд за най-добра женска роля в същия филм, съобщи БНР.

Антъни Хопкинс получи наградата за мъжка роля във филма „Бащата“, който донесе още един „Оскар“ - за най-добър адаптиран сценарий на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън. Даниел Калуя бе обявен за най-добър актьор в поддържаща роля във филма „Юда и черният месия“. Емералд Фенeл получи наградата за най-добър оригинален сценарий за филма „Момиче с потенциал“. „Оскар“ за най-добър чуждестранен филм получи „Още по едно“ на датския режисьор Томас Винтерберг, а за най-добър анимационен филм - творбата „За душата“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама