Трифонов: Ако съставим кабинет, той ще е зависим от тези, срещу които се борим

20:11, 26 апр 21 / Политика 25 6801 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не бягаме от отговорност. Може да има всякакви обвинения. Така е разпоредил суверенът, така  е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласоподавател, така стоят нещата. Това заяви лидерът на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов във видео, което се излъчваше на живо във Facebook.

„ГЕРБ са първи, не успяха да направят правителство. Ние не можем да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. Това е все едно на камикадзе, което не иска да се самоубие, да му кажеш „Ти си страхливец“. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет“, категоричен бе той.

Ако ние направим в момента правителство, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят“, смята Трифонов. Лидерът на партията подчерта, че не могат да бъдат зависими, особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни“.

„Има такъв народ“ няма да състави правителство

Като няма стабилно правителство, не може да има стабилно управление. Като няма такова, това е все едно някой, който кара една кола, да зависи от хора, които стоят отстрани – катастрофата  е неизбежна“, обясни Трифонов, цитиран от Нова телевизия.

Какъв е проблемът да има избори?

Трифонов подчерта, че има и други възможности. Следващият, който ще вземе мандата, може да бъде подкрепен от другите. Те могат да се обединят в името на това да спасяват държавата. Тогава ще могат да управляват и да правят своите планове и да ги реализират.

„Ако „Има такъв народ“ не участваше на тези избори, статуквото отново щеше да е победило. ГЕРБ щяха да са заедно с някакви техни патерици. БСП щяха да са в опозиция. ДПС щеше да има своите функции. Сега с участието на партията цялата система се променя. Явно няма да се промени от първия път, но от втория. Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията“, смята той.

Трифонов е излязъл от карантината и сега е болнични. Сега съм в болнични. Удари ме много неприятно в кръста. Хора, които са минали през това, знаят, че удря в дробовете. Не е приятно да си под карантина, сега трябва да се възстановявам известно време. Обстоятелствната са такива, каквито са и за всички“, сподели Трифонов и разкри, че болестта е задълбочила проблемите му с крака.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Ивайло 08:38, 27 апр 21

Г-н Трифонов, Вие сте очевидно добър мениджър. Както се разбра, били сте и отличник в училище. Забравили сте ( все пак е било не толкова отдавна ! ), една подробност от часовете по "Биология" ! Накратко - "имунният отговор" на ГеРп ще бъде потресаващ за всички, ако се стигне до нови избори ! Сега беше момента да ги "натирите на майка им У ..." !!!! Разбирам принципите Ви, но интереса на суверена е над всичко !!!! Можехте, а и все още можете да се разберете с останалите, що-годе, нормални хора в парламента.

2 Pepsi Rockett 10:36, 29 апр 21

Напротив! Предричам консолидация на "разпръснатия вот" и победа за ИТН на следващите избори. Особено ако сегашния парламент успее да прокара промените в избирателния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама