Удължават извънредната епидемична обстановка

09:20, 27 апр 21 25 3362 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Удължават извънредната епидемична обстановка у нас, обяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който се срещна с представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната. 

Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването на мандата. Времето си лети, мина един месец от изборите и дойде 1 май“, каза Борисов от масата си в хола. „И щаб медицински не направиха, и план нямат, само казват не е хубаво, дайте да видим вашия. Нямат министри, нямат екипи да се види какво ще се прави във всичките тези сфери“, критикува премиерът в оставка.

Не искаме руските шпиони, но туристите са им добре дошли

По думите му хотелите, ресторантите, нощните заведения и туроператорските фирми искат да знаят как ще мине този сезон. „Очакват го. На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на пандемичната обстановка, за да могат да вървят всички мерки и ще изкоментираме с вас какви мерки предлагаме и как да бъдат описани в заповедта, за да имаме съгласие“, каза още Бойко Борисов, цитиран от Фокус“.

Ние не искаме руските шпиони, но туристите са им добре дошли и ще направим всичко възможно да се чувстват приятно в България, каза oще премиерът в оставка Бойко Борисов. 

В готовност сме да започнем летния туристически сезон. Министерство на туризма прие единни правила, които ще важат за всички места за хранене и настаняване, за всички заведения, обяви Марияна Николова.

От 1 май у нас ще се влиза с ваксинационен сертификат или тест

Ваксинацията на работещите в туризма ще започне от 1 май, обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама