Борисов: Изборните промени целят служебна победа за Радев

10:14, 27 апр 21 / Политика 25 3239 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Промените в изборното законодателство ще се направят, за да се гарантира служебна победа на Румен Радев на предстоящите президентски избори. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов. 

Променят Избирателния кодекс, ама той не е за тия избори важен, той е важен за президентските избори, така че някой услугва на президента, за да има служебна победа. Да видим дали ще е така, някой като почне да прави с умисъл нещо, винаги народът го наказва. Явно, президентът колкото и да се мотае, а той се мотае само поради една тема - да си смени правилата изборните за президентските избори“, коментира Борисов, цитиран от БНР.

Планът за възстановяване ще бъде изратен до Брюксел

Премиерът е оставка обяви, че утре правителството ще приеме националния план за възстановяване.

„Утре ще приемем и плана и ще го пратим, като искат. Tо не е библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи. Tова е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари. Планът за подпомагане не искат да коментират, нали само казват - не е хубаво, добре, дайте да видим вашия и да го сравним“, посочи Борисов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов настоя от името на общините в България Планът за възстановяване да бъде изпратен до края на този месец в Брюксел. По неговите думи 95% от гражданите са доволни от Програмата за енергийна ефективност и санирането на сгради. 

Слави Трифонов никога няма да има абсолютно мнозинство

Борисов заяви, че Слави Трифонов никога няма да има абсолютно мнозинство. „Предлагам като в Гърция - преди избори всяка партия получава 50 депутати допълнително“, коментира той.

Според него при едни предсрочни избори че резултатите ще са сходни. „Дори да приемем, че Слави е първи, трябва със същите тези партии, с един, двама или повече депутати, ще влязат и патриотите сигурно, тогава пак ли ще каже докато не ми дадете цялата власт еднолично да управлявам отиваме на избори?”, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че въпреки липсата на подкрепа той е представил кабинет с министри, за да знаят хората за кого гласуват. В същото време обаче от „Има такъв народ” разкриват името само на предложението им за премиер, който веднага ще върне мандата. „Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама