Облачна и дъждовна сряда

07:00, 28 апр 21 25 2690 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Облачността в страната ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, на повече места в северозападната половина от страната.

По-съществени разкъсвания на облачността и повече слънце през деня ще има в Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в крайните южни райони - от юг. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Максималните ще са предимно между 18° и 23°, по-ниски в северозападните райони, Добруджа и по морския бряг, според прогнозата на Националния институт по метеорология и идрология (НИМХ).

Какво време ни очаква за Великден?

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места след обяд в масивите от Западна България. Ще духа до умерен южен, по най-високите части силен вятър от югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 7°, по-ниски в Стара планина.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама