Актуализация на бюджета няма да има

15:05, 28 апр 21 / Политика 25 2786 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кабинетът в оставка няма да предложи актуализация на бюджета. Това се разбра от поредното излъчване „на живо“ от хола на премиера в оставка Бойко Борисов, заедно с министите в оставка. 

Коментарът е в отговор на поредния призив тази сутрин на президента Румен Радев да се актуализира бюджета, за да може хората и бизнеса да не останат без помощи заради пандемията.

„Има такъв народ“ върна мандата за съставяне на правителство

Финансовият министър в оставка Кирил Ананиев обвини, че президентът е изрекъл поредната неистина. Борисов го прекъсна с риторично питане защо си губи времето „да ги гледа“. Ананиев увери, че всички разходи в бюджета са финансово осигурени, а извънредните, свързани с помощите за хората и бизнеса заради пандемията, са осигурени за май и юни. Не стана ясно обаче какво ще се случи следващите месеци. 

Финансовият министър обяви, че днес допълнително се отпускат 83 млн. лв. за плащане по 1000 лв. към заплатите на работещите на първа линия с коронавируса. Допълни, че идната седмица съвместно със социалния министър в оставка Деница Сачева ще бъде внесе проект за отпускането на 240 млн. лв., които да са за социални и икономичеки мерки, пише „Дневник“.

Няма ли да си ходиме, бе?! Цяло лято искат, те трябва да имат вече правителство, да са актуализирали бюджета, да направят каквото лъжеха хората. Не ги гледай, да не се ядосваш. Това са измамници“, коментира Борисов.

Планът за възстановяване отива в Брюксел

Както още вчера бе обявено от премиера в оставка Бойко Борисов, правителството реши проектът на Плана за възстановяване и устойчивост на България да бъде изпратен в Брюксел.

Борисов: Изборните промени целят служебна победа за Радев

Никой не предложи план, всички се вторачиха да услугват на Радев, без изобщо да се занимават с ежедневните неща на хората. Благодаря на всички министри, че сте толкова отговорни. Проектът за плана е изключително важен, видяхме, че няма други планове, нито разумни предложения, спазихме всички процедури“, обясни Борисов причината да възложи на вицепремиера в оставка Томислав Дончев да започне консултации с ЕК за окончателното изпращане на проекта.

Самият Дончев обясни, че се изпраща последният вариант на плана от 20 април и по него може да започне предварителна проверка, която да удостовери дали той съответства на критериите на ЕС.

За джипката на Борисов и колата на „Има такъв народ“

Лидерът на ГЕРБ и министърът на отраната в оставка Красимир Каракачанов проявиха голям интерес към автомобила, с който делегацията на „Има такъв народ“ е отишла до президентството, за да вземе и върне мандата.

Аз 4 години карам най-старата кола в държавата, защото армията няма пари и аз трябва да давам личен пример, Волво от 95 година. Те са юрнаха на новите коли“, изтъкна Каракачанов.

И нашите коли са на по 15-16 години, да не си помислят хората нещо“, побърза да обясни премиерът в ставка, който стана известен със своята джипка, предаде Mediapool.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама