Показват в изложба емблематичната сватбена рокля на принцеса Даяна

18:35, 29 апр 21 / Любопитно 25 3614 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Принцовете Уилям и Хари са дали съгласието си сватбената рокля на покойната им майка да бъде изложена за първи от 25 години насам. Емблематичната рокля ще бъде част от временна изложба в двореца Кенсингтън.

Копринената рокля със спиращия дъха шлейф, дълъг 7,6 метра, без съмнение ще бъде основната атракция в изложбата. Тя ще бъде разположена в оранжерията на двореца и ще е отворена за посетители от 3 юни до януари 2022 г.

Продават на търг писма на принцеса Даяна

Роклята, която миналата година бе оценена на 174 000 евро, е създадена от Дейвид и Елизабет Еманюел за сватбата на Даяна и принц Чарлз на 29 юли 1981 г. За някои от детайлите е използвана ирландска дантела, принадлежала на кралица Мери, прапрабаба на младоженеца. Коприненият тюл на роклята е с 10 000 седефени пайети.

Роклята дължи своето очарование не само на всички модни детайли, но и на Даяна – най-красивата жена. Тя беше много млада и толкова чаровна“, коментира Дейвид Еманюел пред списание „Хелоу“.

Той разкрива, че в роклята е поставена и малка златна подкова за късмет. Тя е била изненада, като Даяна е научила за нея в деня на сватбата, пише bTV.

Новата изложба ще покаже и други ценни експонати от кралския гардероб. За първи път ще бъде изложена дрехата, носена от майката на Елизабет Втора при коронацията на крал Джордж VI през 1937 г. „Експозицията ще представи работата на най-добрите британски дизайнери, обличали кралското семейство през целия ХХ век“, пояснява кураторът на изложбата Матю Стори.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама