Подпорната стена на Алепу е с нов собственик

13:40, 29 апр 21 25 3284 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Подпорната стена на Алепу е с нов собственик, който ще търси законов и приемлив за обществото начин да завърши проекта.

Стоян Василев е новият едноличен собственик на компанията, която притежава правото на строеж на курортния комплекс „Алепу Вилидж“ в община Созопол. Сделката е сключена вчера, а компанията, която вече се казва „Блек сий фемили резидънс“, остава като един от инвеститорите на ваканционното селище, съобщи bTV.

Новият инвеститор обяви, че ще търси законов и приемлив за обществото начин да завърши проекта. Докато всички съдебни инстанции се произнесат по разрешението за строеж, новият собственик възнамерява да проведе срещи с представители на туристическия бранш, на местната общественост, както и на неправителствения сектор, в това число и на еколози и природозащитници, съобщават от компанията. 

Съдът обяви строежа на „подпорната стена“ на Алепу за незаконен

Новият инвеститор е категоричен, че всички извършени действия са законови и съгласно одобрените проекти. Първият етап - изграждането на укрепително съоръжение, е било наложително и ключово за укрепване на свлачището, което представлява опасност за съществуващия път, плажа, здравето на хората, а също така и за пречиствателната станция в съседство, чиято повреда би довела до екологична катастрофа в залива Дюни.

По-рано днес „Главболгарстрой“ съобщи, че се оттегля от проекта „Алепу Вилидж“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама