Слънчев петък с температури до 29 градуса

07:00, 30 апр 21 25 2687 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, максималните - между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 15 и 18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините също ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В събота и неделя вероятността за валежи е по-малка, но в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Западна България, ще превали, възможно е да прегърми. Вятърът ще бъде с южна компонента, слаб до умерен, в неделя малко по-силен. Дневните температури в отделни райони ще достигат 30-32 градуса.

В понеделник и вторник през страната ще премине атмосферно смущение. В понеделник с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува хладен въздух, съобщиха от НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама