Нова мода в Германия: Дамите масово премахват татуировките си

18:35, 02 май 21 / Любопитно 25 3609 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Да си направиш татуировка в Германия не е евтино удоволствие: цените варират от 100 евро до 1000 евро, в зависимост от мотива и квалификацията на майстора. Но е много по-скъпо да премахнете татуировка - за това ще трябва да платите от 500 до 5000 евро. И въпреки това в Кьолн например има все повече хора, които искат да се отърват от татуировките си, а вече има и около десет салона за премахването им.

Почти невъзможно е да си направите татуировка по време на локдаун - на татуистите е забранено да практикуват, но салоните за премахване на татуировки работят с максимален капацитет. Кореспондент на „Дойче Веле” се убеди в това в салона Reinhaut. Името на салона се превежда като „чиста кожа”, а със своите светли стаи, бели мебели и стерилна чистота наподобява медицинско заведение. Процедурите за премахване на татуировки се извършват под лекарско наблюдение.

Веганството превзе и татуировките

След всяка сесия участъците от кожата, изложени на лазера, се покриват със специални лечебни мехлеми и се превързват. Следващата процедура с лазерна терапия може да се извърши две седмици по-късно, когато дразненето е напълно изчезнало и кожата е възстановила предишните си свойства.

Според статистиката 20% от жителите на Германия имат татуировки, което прави приблизително 16 милиона души. Повечето от тях са на възраст между 18 и 30 години.

Жените са по-склонни от мъжете да искат да се разделят с татуировките си. Много жени се отървават от рози, сърца, калинки, имената или инициалите на мъжете, с които са мечтали да доживеят до дълбока старост, или китайски символи, които всъщност означават нещо съвсем различно от това, което собственичката е искала да увековечи върху тялото си, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама