Борисов видя сговор за ЦИК, плаши с мигрантски натиск

11:05, 04 май 21 / Политика 25 3164 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Премиерът в оставка предупреди онези, които се готвят да управляват след него, че мигрантският натиск по границата се засилва. В последните дни от своя мандат Бойко Борисов не пропусна да отбележи, че българинът има къса памет и бързо забравя за проблемите.

По думите му за последните дни има пресечени 323 опита за нелегално влизане в България. „Натискът е страховит, нападат отвсякъде - Гърция и Турция. Тези, които ще правят служебно правителство да имат едно наум, че хората много внимават за нашите изказвания, когато ги молиш за помощ“, обяви той. Думите му бяха потвърдени от представител на „Гранична полиция“, който съобщи, че от началото на годината натискът се е повишил 4-5 пъти.

Малко по-рано от МВР пък съобщиха, че са задържали 25 нелегално преминаващи мигранти на магистрала „Тракия“ край село Вакарел.

Другата тема, по която Борисов с желание говори са добрите резултати от борбата с пандемията и последната доставка с ваксини. Журналистите обаче настояваха да получат отговор и по въпросите около консултациите за новата ЦИК, което предизвика гнева на премиера в оставка „Не мога да разбера не ви ли интересува пандемията? Да извадиш тези ваксини от другите страни, за да има за българите, ми струва много от белите коси. Затова съм дошъл днес тук“, гневно заяви Борисов. След като се увери, че темата за ваксините няма да бъде „орязана“ от новинарския поток, все пак заяви, че ГЕРБ ще прати 4-5 човека при президента, но така и не стана ясно кои.

България вече не е в зоната с висок риск

Според Борисов председател на ЦИК трябва да е от първата политическа сила, но прогнозира, че начело на новата комисия ще застане човек от „Има такъв народ“. Страхотно изборно законодателство - ще джуркаме топчетата за председател… Каквото искат да правят, ние се готвим при всякакви правила, съдията колкото и да ти пречи, ако си добър, ще победиш“, коментира той.

ГЕРБ научили за консултациите за ЦИК от медиите

Нахалство е да се приемат закони, а да не се състави правителство, коментира още той Бойко Борисов. Всеки ден чакам да ме освободят. Всички знаят, че отиват на избори, но парламентът продължава да приема някакви работи“, заяви той. Борисов се възмути от промените в Изборния кодекс и предложението за закриване на специализираните съдилища. За всичко друго се сговориха, но за правителство не, за да има служебно, смята той.

Премиерът изтъкна, че много от въпросите за гласуването в чужбина остават нерешени. Във видеонаблюдението  при броенето на бюлетини пък видя желание за мъст от страна на „Демократична България“, но и там не всичко било уредено.

Държава, в която непрекъснато се правят протести, не върви напред, смята Борисов. „Да, има смисъл от протестите, ако има за какво. Аз съм за диалог и разбирателство“, посочи още той и отрече появилата се информация, че симпатизанти на ГЕРБ готвят протести срещу решенията на парламента.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:06, 04 май 21

Збогом, Гъ. Банкянски !!!! НЕма да липсваш на никого !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама