Учебната година ще приключи присъствено

12:45, 05 май 21 25 3203 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците. Това заяви във Велико Търново министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев. По думите му удължение ще има само за част от децата от 1 до 6 клас.

Учениците от 6. и 11. може да се върнат в класните стаи от 10 май

Тези 303 училища, които избраха през декември месец да не учат, да провеждат проектни дейности, сега ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по интереси. Вероятно повече ученици ще бъдат на така нареченото компенсаторно обучение - това е допълнителното обучение за преодоляване на образователни трудности“, обясни Вълчев. 

По думите му обаче това решение ще трябва да бъде взето по преценка на бъдещия служебен кабинет, предаде БНТ. 

Трябва ли да отпаднат теми от матурите?

Той обяви и че външното оценяване и матурите ще се проведат в училищата, като няма да отпада учебен материал. Причината е, че по думите му няма тематично изоставане от предходни години, което да налага редуциране. 

„Има предпоставки да бъде проведено при спазването на всички епидемични условия. Учениците ще бъдат между 8 и 13 в зала в зависимост от големината на класните стаи, така че да има отстояние между тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове“, каза просветнят министър, цитиран от БНР

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама