COVID-19 по света: „Moderna“ е обявена за най-добрата ваксина

16:40, 06 май 21 25 3659 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Американската фармацевтична компания „Moderna“ бе обявена за най-добрата ваксина срещу COVID-19 в света. Това стана на видеоконференцията на Световния конгрес по ваксини във Вашингтон. „Moderna“ беше отличена и с наградата „Най-добра нова технология/платформа за ваксина“.

Компанията увеличи с 4,3% - до 19,2 млрд. долара - прогнозата за приходите от продажби на ваксината си за COVID-19 за 2021 г., пише „Ройтерс“.

По-рано „Moderna“ съобщи, че „доработената“ ѝ ваксина срещу бразилския и южноафриканския вариант на коронавируса успешно ги неутрализира.

Клиничните тестове са доказали, че модифицираните препарати може да бъдат пуснати на пазара до края на годината. От „Moderna“ уточниха, че има малко странични ефекти и те са леки, като например умора, мускулни и ставни болки.

„Pfizer/BioNTech“ също произвежда адаптирани версии на ваксината си срещу двата варианта, предаде bTV.

Индия с нов антирекорд - почти 4000 починали за денонощие

Междувременно Индия съобщи за нов антирекорд в броя на жертвите на пандемията за денонощие.

Официалните данни на здравните власти в страната показват, че почти 4 000 души са починали от коронавирус. Над 412 000 пък са новите случаи през последните 24 часа.

Данните на министерството на здравеопазването показват, че общият брой на починалите от началото на пандемията е 230,168 души, а регистрираните заразени са надхвърлили 21 милиона, предаде БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама