Безос продава на търг билет за полет в Космоса

18:30, 06 май 21 / Любопитно 25 3093 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Компанията „Blue Origin“ на американския предприемач Джеф Безос съобщи, че ще изстреля с пътници и екипаж на борда ракетната система „New Shepard“ на 20 юли.

Космонавтите вероятно ще включват персонал на компанията, но едно място се продава на търг онлайн.

Откриха най-близката черна дупка до Земята

Полетите на „New Shepard“ са субиорбитални. Те са проектирани да отведат пътниците на космическо пътуване, което за кратко ще надмине височината от 100 км. Това е така наречената линия на Карман, която е определена от широко международно споразумение за отправна точка за полети в космоса.

Само 569 души някога са били по линията Карман. С нашето ново превозно средство „Shepard“ сме на път да променим това и да го променим драстично“, каза Ариан Корнел, директор на продажбите в „Blue Origin“. Тя отказа да коментира дали самият Безос може да е на полета на 20 юли.

Пускат парфюм с аромат на Космос

Съобщението на „Blue Origin“ е поредното доказателство за възраждане в космическия туризъм след празнота от почти 12 години. 

Предложението на Безос е само едно от няколкото, които сега са отворени за супер богатите. Очаква се конкурентният бизнесмен Илон Мъск да изстреля един от своите „SpaceX Dragonships“ през есента с изцяло цивилен екипаж на борда, пише BBC, цитирана от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама