Бетина Жотева с втори мандат начело на СЕМ

12:25, 10 май 21 25 3182 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Съветът за електронни медии преизбра Бетина Жотева за свой председател с четири гласа „за“ и един „въздържал се“. Мандатът на Жотева е една година. Преди година тя смени на председателското място София Владимирова.

По закон председателят на СЕМ представлява съвета, издава наказателни постановления за нарушения на разпоредбите, осъществява връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с международните организации, свързани с медиите. Мандатът на членовете на СЕМ е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на парламента и през три години от тази на държавния глава.

СЕМ предупреди, че не може да наблюдава медиите по време на избори

На същото заседание Съветът за електронни медии реши да изпрати писмо до Европейската комисия заради проблема с намалените бюджети на обществените медии и на самия СЕМ. Медийният регулатор за пореден път ще постави въпроса за необходимостта от реформа във финансирането на обществените медии, предаде БНР.

Вчера Томислав Дончев пое ангажимент да даде яснота за решението на кабинета в оставка два пъти да намали субсидията на БНР с близо 1 милион лева. 

На прощаване: Кабинетът наказа БНР

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама