Манолова очаква служебният кабинет да извади истината за управлението на ГЕРБ

08:53, 11 май 21 / Политика 25 3316 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Председателят на Комисията по ревизия в 45-ия парламент Мая Манолова очаква служебният кабинет да извади истината за управлението на ГЕРБ.

Комисията „Манолова“: Втори бизнесмен обвини ГЕРБ в корупция

В 45-ото Народно събрание показахме, че сме на страната на хоратаЗа пет заседания направихме повече от това, което целият предишен парламент не направи, осветихме корупцията. Случаите вече няма как да бъдат заметени, заяви Манолова. По думите ѝ Комисията е успяла да върне доверието към парламента, тъй като е била залята от жалби и сигнали на граждани.

За първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дойдоха в центъра на столицата, в Народното събрание, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на кой са подлагани“, коментира Манолова в ефира на БНТ. 

Според нея хората искат да знаят къде отиват техните пари, след като никога няма достатъчно за пенсии, за социални помощи, за лични асистенти, за детски градини.

„Това беше нашата задача. Там където Комисията успя да бръкне за 5 заседания, се оказаха наистина страховити неща“, посочи тя. По думите ѝ във всяко едно от държавните предприятия, които са проверили, са открили повече от притеснителни неща. 

Quote Icon Във всяко министерство има по един Иван, който е министърът в сянка с инструкциите. Мая Манолова

Тя допълни, че случаите са предадени на прокуратурата, а случаят Илчовски" и на европейската прокуратура. Очакванията към съответните служебни министри са огромни - да проверят какво се е случвало в техните ресори.

Манолова е сигурна, че рекетираните бизнесмени от останалите сектори също ще проговорят, защото омертата за мълчание вече е нарушена и примката се разхлабва. Ще има още лавина от случаи. Само от българския народ зависи дали дълбоката държава на 11 юли наистина ще приключи,  прогнозира Манолова.

Очакванията ѝ към служебния кабинет са освен да подготви честни избори, да извади истината за управлението на ГЕРБ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:31, 11 май 21

нека тази кака да каже истината за избора си за омбудсман кой и помогна да се добере до парите и власта и кой и помогна да се излекува от рак на гърдата което отрича но има господ за лъжи той не прощава нека да каже истината

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама