Опит за убийство и самоубийство в столичното метро

18:15, 12 май 21 / София 25 4324 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Двама души са открити в безпомощно състояние във влак на метростанция „Летище София“.

На място има много екипи на полицията. Районът е отцепен, влаковете до самото летище - спрени.

Все още не е ясна причината за инцидента. По данни на полицията служители на метрото са забелязали двамата граждани в един от метровлаковете - мъж и жена, които били окървавени. До мъжа е намерен пистолет. По първоначална информация става дума за убийство и самоубийство при битов скандал, предаде БГНЕС.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска поясни, че сигналът към тях е получен в 14.24 часа. Към летището са били изпратени общо 3 реанимационни линейки. На място екипът е установил починал мъж и жена в много тежко състояние. пострадалата била транспортирана в болница „Света Анна“. 

По-късно от лечебното заведение съобщиха, че е докарана в крайно тежко състояние и в момента се намира в кома.

Оттам посочиха, че жената е с четири огнестрелни рани - едната черепно-мозъчна, две в гърдите и една в корема. Направени са изследвания и в момента е в операционна зала. Има опасност за живота ѝ, предаде bTV.

По данни на прокуратурата пострадалата е на 56 години, но не обявиха имената ѝ. Мъжът е на 63 години и е служител в охранителна фирма без криминални прояви. Тепърва се изясняват техните взаимоотношения. От камерите ще се разбере на коя метростанция са се качили и дали са били заедно. 

Освен законно притежавания „Макаров“ на мъжа, разследващите са открили самолетен билет. „Евентуално би могло да се мисли, че става дума за някаква битова история“, посочи прокурор Кирилова.

Към момента няма преки свидетели на стрелбата.

Работата на летището не е засегната. Полетите се изпълняват. Инцидентът се случва на Терминал 2. Заради инцидента метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама