Девет неща, които научих в деветдневния парламент

11:42, 13 май 21 / Политика 25 3612 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вече бившият депутат от „Демократична България“ Манол Пейков изброява девет неща, които е научил в деветдневния 45-и парламент:

1. Понякога е по-трудно просто да седиш и да слушаш, отколкото да вършиш и най-тежката работа.

2. В парламента също важи прословутото правило за 80 на 20: 80% от приказките са просто театър, а останалите 20% са работа.

3. По време на предизборна кампания 99% от приказките са театър.

4. Когато човек се задържи твърде дълго на власт, започва постепенно да вярва, че той (тя) е най-прозорливият и най-способният, че никой не следва да му противоречи и че всичко му се полага по право.

5. Дори когато си мислиш, че хората не те чуват и не те виждат, хората те чуват и виждат.

6. Как разбираш, че си попаднал сред правилните хора, че защитавате едни и същи принципи и ценности? Когато можеш в залата и пред медиите да продължиш да бъдеш същия човек, какъвто си у дома и сред приятели.

7. Липсата на мнозинство не означава липса на решение. Понякога чудото на тематичните мнозинства може да реши привидно нерешими проблеми.

8. Най-важните битки винаги са с много по-дълъг хоризонт от един парламентарен или управленски мандат. Затова за тяхното спечелване е нужно визионерство, огромно себеотрицание и истински характер.

9. Трябва всеки ден да си припомняме, че най-голямата опасност в политическия живот не е да бъдеш изяден от дракона. Най-голямата опасност е да се превърнеш в дракона, който си убил.

 
 
 
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Асен 21:06, 13 май 21

Видя се, че Демократична България нямат никаква идея какво да правят в парламента, взеха по една заплата и това беше.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама